Το Growth Hacking είναι η λύση σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες

Όποια διαδικασία και ενέργεια υπάρχει στο διαδίκτυο δεν έχει παραχθεί στην Ελλάδα. Όλα τα εργαλεία, οι ενέργειες και πληροφορίες προέρχονται από το εξωτερικό όπου το web marketing εξελίσσεται καθημερινά πάνω σε κάθε νέα εξέλιξη δημιουργώντας τεράστιες ταχύτητες.

Στην χώρα μας οι περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του web (διαφημιστικές, κατασκευή ιστοσελίδων κλπ) υιοθετούν τα εργαλεία του web ως έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες. Και όμως , το web επηρεάζεται από παραδοσιακούς παράγοντες όπως είναι , το επιχειρηματικό περιβάλλον, ο αριθμός των χρηστών που μιλάνε μια γλώσσα, το γεωγραφικό περιβάλλον, το τραπεζικό σύστημα κ.α . Για παράδειγμα, στην Ελλάδα όταν κάποιος κάνει ηλεκτρονικό εμπόριο θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το μεγάλο κόστος της μεταφοράς. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με 132.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα με το 60% να βρίσκεται Αττική και το υπόλοιπο ποσοστό να μοιράζεται σε όλη την επικράτεια.

Ένα τέτοιο εργαλείο το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί ως έχει αλλά να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς είναι και το Growth Hacking. Τι είναι όμως το Growth Hacking;

Το Growth Hacking είναι ανατροπή, είναι εκτός συμβατικών ενεργειών, είναι καινοτομία, είναι επιθετικότητα, είναι πειραματισμός και πάνω από όλα είναι συνεχής δοκιμή. Όλα αυτά πρέπει να οδηγούν στην γρήγορη ανάπτυξη και στην επιρροή.

Ο ορισμός του Growth Hacking “φωτογραφίζει” και ποιος μπορεί να το εφαρμόσει, και τα χαρακτηριστικά του είναι τα παρακάτω:

  • Ασχολείται αποκλειστικά με την ανάπτυξη
  • Αποφασίζει γρήγορα 
  • Δεν φοβάται τα λάθη και τα μετατρέπει σε εργαλεία
  • Διαχειρίζεται κάθε στιγμή του χρόνου για να παρέχει πληροφορίες
  • Ταυτίζει το προϊόν η την υπηρεσία με το περιβάλλον που κινείται 
  • Πειραματίζεται διαρκώς με το προϊόν η την υπηρεσία
  • Δεν ακολουθεί συμβατικές μεθόδους που τον φέρνει σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές
  • Επαναλαμβάνει κάθε πετυχημένη ενέργεια ενώ δεν γυρνά πίσω να διορθώσει τις λάθος
  • Έχει πλήρη γνώση του προϊόντος τις υπηρεσίες και το προφίλ αυτών που απευθύνεται
  • Γνωρίζει πολύ καλά το internet και τα εργαλεία του

Ένας Growth Hacker είναι αυτός που στο σημερινό Ελληνικό Επιχειρηματικό Περιβάλλον να τοποθετήσει γρήγορα ένα προϊόν η υπηρεσία στην αγορά και να φέρει τα πρώτα αποτελέσματα προς αξιολόγηση. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μπορεί με τις ενέργειες του να συμπαρασύρει και όλους όσους βρίσκονται δίπλα του.

Στην Green Apple Web Marketing Consultants οι προτάσεις που κάνουμε στους πελάτες μας δεν προέρχονται μόνο από την θεωρητική γνώση και τις εφαρμογές που έχουμε κάνει στους πελάτες μας, αλλά τα εφαρμόζουμε και εμείς οι ίδιοι. Έτσι η εταιρεία μας κάνει Growth Hacking στους πελάτες της αλλά είμαστε και  Growth Hacker σε δικό μας προϊόν το οποίο το χρησιμοποιούμε ως παράδειγμα σε έναν νέο πελάτη

Έτσι εδώ και 1.5 χρόνο η εταιρεία αναπτύσσει με τον μέθοδο του Growth Hacking το www.spartanwarrior.gr και το οποίο θα αναπτύξουμε σε επόμενο άρθρο

 

 

 

Μοιραστείτε τοShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email